Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Η ΛΕΜΟΝΙΑ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ)

Η ΛΕΜΟΝΙΑ , ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ

1. Πού οφείλεται η ξινή γεύση του λεμονιού;

http://el.wikipedia.org/wiki/Λεμόνι

2. Παρατηρείστε τι γίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις :
α. Λεμόνι στο τσάι
β. Λεμόνι σε τριμμένη κιμωλία γ. Λεμόνι στη μαγειρική σόδα


3. α. Ποιο είναι το βασικό χημικό συστατικό του χυμού του
λεμονιού
β. γράψτε τον χημικό του τύπο
γ. εξηγήσετε τις παρατηρήσεις που κάνατε από την ερώτηση
(2)
δ. σε ποια κατηγορία ουσιών κατατάσσεται το τσάι
http://el.wikipedia.org/wiki/Κιτρικό_οξύ
http://el.wikipedia.org/wiki/Οξύ
www.metal.ntua.gr/uploads/2201/lab3.pdf
http://ekfe.reth.sch.gr
http://www2.ellinogermaniki.gr/biblio/

4. Γράψτε τρεις ακόμη ενώσεις {χημ. τύπους και ονόματα) που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το βασικό χημικό συστατικό του χυμού του λεμονιού
http://el.wikipedia.org/wiki/Κιτρικό_οξύ
http://el.wikipedia.org/wiki/Οξύ
www.metal.ntua.gr/uploads/2201/lab3.pdf
http://ekfe.reth.sch.gr

5. Χρήσεις του κιτρικού οξέος στη Βιομηχανία Τροφίμων .
http://www.netlife.gr/2002/08/15/93
http://www.food-info.net/gr/e/e330.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: